Subsidies en fondsen werven met resultaat

Leer stap voor stap hoe je met succes vele euro’s aanvraagt bij fondsen en subsidiegevers voor jouw activiteiten.

*Al ruim 40 deelnemers!!!*

Ben je kunstenaar, muzikant, theatermaker of creatieve ondernemer en herken je je hierin:

 • Je weet dat er mogelijkheden zijn om met behulp van subsidies en fondsen meer budget te krijgen voor jouw activiteiten, maar je weet niet hoe jij daarvoor in aanmerking komt.
 • Je hebt een fantastisch plan voor (bijvoorbeeld) een CD, een expositie of een voorstelling te realiseren maar het ontbreekt je aan geld.
 • Je hebt je wel eens verdiept in subsidies en fondsen, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen.
 • Je weet maar een beperkt aantal fondsen waar je aan kunt vragen, en je vraagt je af welke er nog meer zijn.
 • Of misschien heb je al wel wat ervaring met fondsenwerving, maar weet je dat je er meer uit zou kunnen halen.
 • Je vraagt je af hoe je nou een goede aanvraag schrijft. Wat moet je allemaal meesturen? En hoe zit het met die ingewikkelde formulieren?
 • Je hebt wel eens een poging gedaan maar je aanvraag is toen afgewezen en nu begin je er maar niet meer aan.

 

Als kunstenaar of creatieve ondernemer heb je nooit echt geleerd hoe het nou eigenlijk zit met subsidies en waarvoor je allemaal bij fondsen terecht kunt. Je hoort wel eens wat van collega’s, en je hebt ook heus wel eens een website van een fonds bekeken, maar daar is het bij gebleven. Al die verschillende regelingen en ellenlange formulieren schrikken je af. Had je maar een helder en overzichtelijk stappenplan…

Jaaaah!!!! Dat is er nu! In dit online programma neem ik je bij de hand en loods ik je stap voor stap door het hele proces heen. Je krijgt 14 modules lang hapklare brokjes met uitleg, voorbeelden en instructies zodat je precies weet hoe je te werk moet gaan. Dit programma is speciaal voor kunstenaars en creatieve ondernemers die graag het volgende willen bereiken:

Dit programma is speciaal voor kunstenaars en creatieve ondernemers die graag het volgende willen bereiken:

 • Je weet precies waarvoor je allemaal een bijdrage kunt aanvragen bij subsidiegevers en fondsen.
 • Je weet wat er nodig is om een aanvraag te kunnen doen.
 • Je kunt fondsen en subsidiënten vinden die passen bij jouw activiteiten.
 • Je snapt uit welke onderdelen een aanvraag bestaat en hoe de aanvraagprocedure verloopt.
 • Een projectplan, aanbiedingsbrief, begroting en dekkingsplan hebben geen geheimen meer. voor je.
 • Je weet wat je kunt doen als je aanvraag toch wordt afgewezen.
 • Je kunt een eindverslag en eindafrekening opstellen zodat je jouw aanvragen netjes afhandelt.
 • Je werkt aan een langdurige relatie met subsidiënten en fondsen, zodat je continuïteit creëert in je inkomsten.
 • En nog veel meer…

 

Dit programma is speciaal geschikt voor:

 • Kunstenaars en creatieve ondernemers die geen ervaring hebben met fondsenwerving, maar hier graag mee aan de slag willen.
 • Creatieven of kunstenaars die al eens een aanvraag hebben geschreven, maar een afwijzing kregen of het gevoel hebben dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen.
 • Zakelijk leiders, productieleiders en fondsenwervers die zich verder willen specialiseren in fondsenwerving zodat ze hun opdrachtgevers beter van dienst kunnen zijn.

 

Pauline Westen- Hoboïste, hobo docent en programmeur klassieke muziek

“Het is alweer even geleden dat ik je programma over fondsenwerving heb gevolgd. Je mailde steeds een module. Stap voor stap in een logische volgorde, met een korte review en inleiding op de volgende les. Dat was heel prettig, want het fondsenwervingsproces is best taai en het is eigenlijk een vak apart. Na een paar succesvolle aanvragen, however, werd het best leuk en het gezegde ‘al doende leert men’ is hierbij zeker van toepassing! Het opstellen van een begroting vind ik het moeilijkste (ik ben niet van de getallen, meer van de muzieknoten;-). Toch bleek dat in mijn laatste aanvraag het verschil in mijn eindafrekening tussen gerealiseerd en begroot maar een paar tientjes bedroeg. Trotse ik! Het kost veel tijd en vergt een goede tijdsplanning, maar de beloning is groot als je een toewijzing krijgt. Dank je wel voor je duidelijke en stapsgewijze begeleiding! ”

 

Het programma is er in 2 varianten:

1. Het basis-programma is een zelfstudie-programma en bestaat uit 14 modules. Je kunt dus helemaal zelf kiezen waar en wanneer je aan de slag gaat! In elke module vind je uitleg over een specifiek onderwerp en praktische instructies waarmee je aan de slag kunt. Ook krijg je voorbeelden van bijvoorbeeld een begroting en een aanbiedingsbrief.

Als je je opgeeft krijg je meteen de eerste module in je mailbox. Daarna krijg je steeds na 3 dagen een nieuwe module toegestuurd. Het hele programma is dus in ongeveer 1,5 maand te doorlopen. Je kunt gewoon je eigen tempo aanhouden. Als je geen tijd hebt, laat je de e-mails gewoon in je mailbox staan en ga je er later mee verder. Alle mails vormen samen een helder en gestructureerd naslagwerk waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

2. Bij het extra-programma krijg je, naast alle modules uit het basis-programma, een door mij op maat gemaakte fondsenlijst voor 1 project naar jouw keuze. Als je me per e-mail laat weten voor welk project je graag een aanvraag wilt doen, duik ik voor jou in mijn fondsenlijsten en maak ik een lijst voor je van fondsen die passen bij jouw project en regio (die soms maar bij heel weinig mensen bekend zijn!).

In het programma ga je het volgende leren:

 • Waarvoor je als kunstenaar of creatieve ondernemer allemaal geld kunt aanvragen bij subsidiegevers en fondsen
 • Wat er nodig is om een aanvraag te kunnen doen
 • Hoe je fondsen en subsidiegevers kunt vinden voor jouw activiteiten
 • Uit welke onderdelen je aanvraag moet bestaan
 • Hoe de aanvraagprocedure verloopt
 • Hoe je een aanbiedingsbrief, een projectplan en een begroting / dekkingsplan opstelt (met voorbeelden!)
 • Wat je kunt doen als je aanvraag toch wordt afgewezen
 • Hoe je een eindverslag en -afrekening maakt
 • Hoe je kunt werken aan een langdurige relatie met subsidiënten en fondsen, zodat je continuïteit creëert in je inkomsten
 • En nog veel meer…

 

Investering:

De investering voor het basis-programma bedraagt  €197,- exclusief BTW.

De investering voor het extra-programma bedraagt €267,- exclusief BTW.

 

Na je keuze kom je in het betaalprogramma waar je via IDEAL kunt betalen. Na ontvangst van je betaling ontvang je meteen per e-mail een factuur en de eerste module.

Kun je niet internetbankieren? Stuur dan een mail naar maaike@succesvolondernemenalscreatief.nl en ik vertel je hoe je je dan kunt opgeven.

button_ja-ik-kies-voor-het-basis-programma

 

 

button_ja-ik-kies-voor-het-extra-programma

 

 

 

 

Let op: dit programma is geschreven voor de Nederlandse situatie. Het is dus minder geschikt voor creatieven die in andere landen met fondsenwerving aan de slag willen.

Ik zou het geweldig vinden als je meedoet, omdat ik je graag help om de mogelijkheden van fondsenwerving optimaal te benutten!

Hartelijke groet,

Maaike

 

P.S. Eén succesvolle aanvraag kan je zomaar een paar duizend euro opleveren. De investering voor dit programma heb je dus zo terugverdiend!

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.