Masterclass fondsenwerving voor creatieven

Leer hoe je met succes geld regelt voor jouw project

Misschien herken je je in de volgende situaties:

  • Je hebt je wel eens verdiept in subsidies en fondsen, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen.
  • Of misschien heb je al wel wat ervaring met fondsenwerving, maar weet je dat je er meer uit zou kunnen halen.
  • Je vraagt je af hoe je nou een goede aanvraag schrijft. Wat moet je allemaal meesturen? En hoe zit het met die ingewikkelde formulieren?
  • Je hebt wel eens een poging gedaan maar je aanvraag is toen afgewezen en nu begin je er maar niet meer aan.

Als kunstenaar of creatieve ondernemer heb je nooit echt geleerd hoe het nou eigenlijk zit met subsidies. Je hoort wel eens wat van collega’s. Je hebt ook heus wel eens een website van een fonds bekeken. Maar daar is het bij gebleven. Al die verschillende regelingen en ellenlange formulieren schrikken je af. Wist je maar wat erbij komt kijken en hoe je stap voor stap je aanvraag schrijft.

 

Geen paniek! Ik ga je helpen!

In deze masterclass neem ik je bij de hand en leer ik je alle ins en outs van succesvolle fondsenwerving. In twee live bijeenkomsten van een middag vertel ik je wat erbij komt kijken. Je leert hoe de aanvraagprocedure in zijn werk gaat en hoe je een projectplan en begroting opstelt. Ook ga je ervaren hoe fondsen jouw aanvraag beoordelen.

 

Waarom zou je deze masterclass bij mij volgen?

Het korte antwoord: omdat ik weet hoe het werkt 😉 Oké, in iets meer woorden nu, maar dan moet ik wel een beetje opscheppen… ik heb in mijn carrière als freelance zakelijk leider tientallen succesvolle aanvragen geschreven voor bedragen van enkele duizenden euro’s tot anderhalve ton.

Voor mijn eigen projecten haalde ik de afgelopen twee jaar ruim 40.000 euro binnen. Daarnaast beoordeelde ik subsidie-aanvragen voor 8 verschillende fondsen en subsidiegevers. Daardoor weet ik precies hoe aanvragen behandeld worden en waarop wordt gelet.

 

Wat ga je leren?

Ik vertel je uit welke onderdelen je aanvraag moet bestaan en hoe de procedure verloopt. Je leert in welke gevallen een stichting noodzakelijk is om aan te kunnen vragen en krijgt een handige checklist voor de oprichting van een stichting. Je ontdekt hoe je een ijzersterk projectplan schrijft en een overzichtelijke begroting opstelt. Ook ga ik in op het vinden en selecteren van fondsen en subsidiegevers die passen bij jouw projecten.

Je ontvangt uitgebreide schriftelijke informatie waardoor je na de masterclass een naslagwerk hebt om zelf mee aan de slag te gaan. Ook ervaar je hoe de beoordeling van aanvragen eraan toe gaat.

 

Voor wie?

Deze masterclass is zeer interessant voor makers in de podiumkunsten (muzikanten, theatermakers, dansers etcetera), die financiering zoeken voor hun voorstellingen en projecten. De masterclass is ook geschikt voor makers uit andere disciplines (beeldende kunst, film, design) die aan willen vragen voor een specifiek project. Ook voor startende productieleiders of zakelijk leiders die zich willen verdiepen in fondsenwerving is de masterclass waardevol.

Wil je aanvragen voor iets anders (bijvoorbeeld een werkbeurs of ontwikkelsubsidie), dan adviseer ik je om eerst contact met mij op te nemen voor overleg, zodat ik je kan vertellen of deze masterclass aansluit bij jouw situatie.

 

Hoe ziet de masterclass eruit?

Om iedereen veel persoonlijke aandacht te kunnen geven, kunnen aan deze masterclass maximaal 10 personen meedoen. We gaan twee dagdelen live aan de slag in Rotterdam (locatie: SKVR, Hennekijnstraat 6 te Rotterdam):

13 Januari vanaf 13:00 – 17:00

27 Januari vanaf 13:00 – 17:00

Op 13 Januari ontvang je twee korte opdrachten waarmee je je kunt voorbereiden op het tweede deel van de masterclass op 27 Januari. Hiermee ben je thuis ongeveer twee uur bezig.

Na afloop ontvang je een zeer uitgebreide handout met informatie en een praktisch stappenplan om zelf aan de slag te gaan met het schrijven van aanvragen bij fondsen en subsidienten.

 

Investering

De kosten voor deze masterclass bedragen € 247,- exclusief 21% BTW.

Voor veel creatieven is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen via Werktuig Permanente Professionele Ontwikkeling. Zij geven een bijdrage van 1/3 in de kosten van cursussen, trainingen en coaching.

Let op: als je een aanvraag indient duurt het 1 a 2 weken voor je hierover bericht krijgt.

 

Vragen?

Twijfel je of deze masterclass iets voor je is? Neem dan gerust contact op. Inschrijven doe je hieronder:

Je kunt je hier aanmelden!

Je ontvangt na aanmelding direct je factuur per e-mail. Uiterlijk op donderdag 27 oktober ontvang je een mail met praktische informatie.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.