Ben jij dit?

Tussen Kunst en CashBen jij een kunstenaar of creatieve ondernemers die zichzelf serieus neemt als professional én als ondernemer? Beschik jij over drive en ambitie in overvloed, en de wens om de wereld een stukje mooier te maken?  Durf jij jezelf te laten zien en ben je klaar voor de volgende stap in de ontwikkeling van je bedrijf?

Top! Dan ga ik graag met je aan de slag.

Ondernemerschap is een uitdaging voor kunstenaars en creatieven. Op je opleiding leer je er niet of nauwelijks iets over. Als je eenmaal voor jezelf begonnen bent loop je aan tegen 1 (of meerdere) van de volgende dingen:

 • Je bent heel goed in je werk en zeer gedreven, maar je verdient veel te weinig
 • Je voelt je gedwongen om alle opdrachten maar aan te nemen, omdat je anders te weinig inkomsten hebt
 • Je bent het zat dat mensen je vragen om iets voor niks te doen, omdat het goed is voor je ervaring of naamsbekendheid
 • Je vind het moeilijk om een goede prijs te vragen voor jouw werk, omdat er altijd wel iemand is die het voor minder wil doen
 • Opdrachten of kopers krijgen voelt als een loterij. Soms verdien je goed maar er zijn ook maanden dat je nauwelijks rond kunt komen. En je weet niet hoe je zelf kunt zorgen voor meer regelmaat in je werk en inkomsten.

Het kan ook anders! Ik help je graag om van jouw passie een vervullend en rendabel bedrijf te maken.

Wat deelnemers zeggen over mijn trainingen:

Geeske Pluijmers – zelfstandig fondsenwever

Ik ben net begonnen als cultureel ondernemer, namelijk als fondsenwerver. Ik vond het programma van Maaike interessant omdat het handvatten geeft om klanten te benaderen en mij de mogelijkheid gaf te ontdekken wat het beste bij mij past. Ook vond ik het interessant te leren over hoe ik mijzelf en wat ik doe het beste kan presenteren aan anderen.

Maaike heeft me geholpen een aantal dingen duidelijk voor mezelf op een rijtje te zetten van hoe ik de klantenbenadering wilde aanpakken en het proces dat ik daarna met klanten doorloop. Ik vraag nu prijzen aan mijn klanten die ik aan mezelf kan verantwoorden en heb een plan opgesteld van hoe ik klanten benader dat ik nu aan het uitvoeren ben. Verder heb ik via Maaike een aantal klanten doorverwezen gekregen, wat natuurlijk heel fijn is en waardoor ik nu aan een aantal leuke projecten aan het werken ben.

De persoonlijke aanpak van Maaike heb ik als heel prettig ervaren, ze weet de training zo te geven dat het voor mij heel relevant was. Zij had altijd tips en adviezen hoe ik bepaalde zaken als fondsenwerver kon aanpakken.

Ik zou dit programma zeker aanbevelen aan anderen. Ik heb er veel van opgestoken en weet beter hoe ik met klanten kan omgaan en mezelf kan presenteren.

www.cultuurpluijm.nl

Marian Beijer – beeldend kunstenaar & grafisch ontwerper

Aanvankelijk twijfelde ik of ik me op zou geven voor dit programma vanwege de prijs. Ik had nog nooit zoveel geld uitgegeven voor een cursus of voor mezelf. Ook vroeg ik me af of ik wel iets nieuws zou leren.

Nu ik het programma heb gevolgd voel ik me zelfbewuster over wat ik wil en kan. Ik ben anders over de ‘markt’ en doelgroepen gaan denken. Ik netwerk meer en beter en merk dat ik dit ook erg leuk vind en goed kan. Ik weet meer over waarde en prijzen en zet stappen om een goed gevoel bij waarde te ontwikkelen, om meer bewust te zijn van meerwaarde van mezelf en mijn product en om dat te vertalen naar een goede prijs.

Ik ben in veel opzichten professioneler geworden:

 • Met sites, een webshop, een nieuwsbrief met beeldcolumn, visitekaartjes;
 • Met boodschappen en teksten en hoe en waar deze uit te dragen;
 • Met offertes;
 • Door nieuwe contacten (cultureel ondernemers, kunstenaarsorganisaties)en tips (boekentips, sites, sociale media).
 •  
  Inmiddels heb ik mijn eerste echte betaalde opdracht als ontwerper van prints! De helderheid in de stappen die gezet moeten worden om tot resultaat te komen vond ik waardevol. Niet alles kan en lukt tegelijk en niet iedereen is even ver. Maar door te weten welke stappen te zetten en in welke volgorde kun je zelf en in je eigen tempo deze (telkens weer) doorlopen.

  Ik zou dit programma aanbevelen aan anderen vanwege het stappenplan, de inzichten, de tips, de uitwisseling, de wisselwerking met anderen en vanwege de persoonlijke benadering. Ik ben Maaike dankbaar voor haar persoonlijke betrokkenheid, hulp en steun en voor het wijzen op de noodzaak van een nieuwsbrief, waardoor ik nu beeldcolumns maak. Dit vind ik nu 1 van de leukste dingen om te doen!

  http://inprintart.com/

  Linda van Erve – illustrator en striptekenaar

  Ik heb me opgegeven voor het programma van Maaike omdat ik niet tevreden was over mijn manier van werken en mijn opdrachtgevers. Om mijn werk rendabel te houden moest ik buitengewoon veel uren draaien. Op de lange termijn is dat niet vol te houden.

  Nu ik dit programma heb gevolgd ga ik gerichter te werk. Ik heb geleerd de meerwaarde van illustraties uit te leggen aan een specifieke doelgroep. Mensen begrijpen daardoor beter wat ik doe en ben ik niet meer alleen iemand die tekeningen maakt voor van alles en nog wat.

  Het programma heeft me plezier in het maken van een nieuwsbrief opgeleverd. Door die nieuwsbrief wist een oude klant me weer te vinden. Mensen die ik tijdens een netwerkbijeenkomst tegenkom, kunnen zich nu beter voorstellen wat ik doe omdat ik een duidelijk verhaal heb. Ze zijn sneller geneigd een afspraak te maken.

  Ook heb ik geleerd dat mijn bedrijf een systeem is van handelingen die met elkaar in verbinding staan. En ik heb geleerd hoe ik in mijn offertes puntsgewijs de meerwaarde voor de klant kan benoemen. Daardoor geloof ik zelf meer de waarde van mijn product en sta ik sterker in de onderhandeling.

  Ik zou dit programma willen aanbevelen aan veelzijdige creatieve mensen, wiens bedrijf een warboel is. Gemotiveerde creatieven die niet weten waar ze moeten beginnen als ze willen veranderen. Het volgen van het programma Maaike geeft richting en daardoor ook rust. Ik ben Maaike dankbaar voor het niet oordelen en het meedenken met de deelnemers.

  www.lindavanerve.blogspot.nl

  Natascha van der Horst – grafisch vormgever

  “Vorig jaar volgde ik bij Maaike het jaarprogramma om mijn bedrijf beter te kunnen positioneren. Dat was de investering dubbel en dwars waard! Het jaarprogramma is zorgvuldig opgebouwd uit zes thema’s waar je intensief mee aan de slag gaat.

  Het fijne aan Maaike is dat zij zich altijd weet te verplaatsen in de persoon die ze tegenover zich heeft. Daarnaast is zij in staat voorbeelden te geven tijdens de trainingen die passen binnen het bedrijf waar ze op dat moment mee van doen heeft.

  Praktische tips, gedeelde kennis en ervaringen, het niet voor je invullen zijn drie elementen waar ik veel aan heb gehad. Omdat Maaike met humor de toch wel pittige thema’s weet te behandelen, maakt dat het luchtig blijft en relativeert.

  Het was intensief en succesvol en ik ben blij met de inzichten die Maaike mij heeft gegeven om mijn bedrijf professioneler neer te zetten!”

  www.hollandsontwerp.nl

  Maaike van Steenis

  Ontvang nu het gratis e-book

  10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

  Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.