Geen stress over geld

Jouw persoonlijke Money Mindset Make-Over

Ben jij kunstenaar (muzikant, beeldend kunstenaar, danser, theatermaker, schrijver etc.) of creatieve ondernemer (grafisch ontwerper, tekstschrijver, meubelmaker, workshopdocent etc.) en herken je je in het volgende:

 • Je bent dol op je werk, maar baalt ervan dat je maar zo weinig verdient.
 • Als je aan je financiën denkt, voel je je onrustig. Je hebt geen spaarpotje en voor je pensioen heb je al helemaal niets geregeld.
 • Je hoort jezelf regelmatig zeggen “dat je voor het geld een ander beroep had moeten kiezen”.
 • Soms verdien je een poosje best goed, maar het lijkt wel of er juist dan ook weer extra rekeningen binnen komen zodat het hoe dan ook op gaat.
 • Je financiële situatie beïnvloed je leven en je werk meer dan je zou willen. Zorgen en gepieker maken je leven er niet leuker op.

Als kunstenaar of creatieve ondernemer maak je de mooiste dingen. Je bent zeer gedreven en stelt hoge eisen aan jezelf. Je wilt jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Maar dat is lastig als je stress hebt omdat je niet weet of je wel rond kunt komen.

Gepieker en zorgen staan je creativiteit in de weg. Geld wordt dan iets negatiefs waar je je het liefst zo min mogelijk mee bezig wilt houden. Maar ergens weet je ook wel dat dat ook geen oplossing is.

 

Gelukkig kan het ook anders.

De basis voor een succesvolle onderneming is een gezonde relatie met geld. Pas als je jouw gevoel hierover verandert, kan het gaan stromen. En dan wordt het iets positiefs in plaats van iets dat je stress geeft.

Als je jouw financiële Mindset aanpakt, gebeurt er het volgende:

 • Je vraagt makkelijker de juiste prijs voor je werk, en krijgt ‘m ook nog.
 • Je krijgt grip op je inkomsten en uitgaven, waardoor je meer rust ervaart en minder stress.
 • Geld wordt iets positiefs omdat je er met plezier en speelsheid naar gaat kijken.
 • Je snapt waarom je soms vast lijkt te zitten op financieel gebied.
 • Je gaat op een andere manier naar jezelf en je omgeving kijken, omdat je geld als een spiegel gaat zien. 

Ik sta te popelen om met je aan de slag te gaan! Ik weet namelijk hoe het voelt. Jarenlang verdiende ik redelijk, maar toch was ik nooit echt zorgeloos. Ik kon rondkomen, maar had geen spaarpotje voor onverwachte situaties en met mijn pensioen hield ik me al helemaal niet bezig.

Regelmatig lag ik in bed te woelen en te piekeren omdat ik me zorgen maakte over hoe ik het op zou lossen als bijvoorbeeld mijn C.V. ketel (van ruim 15 jaar oud!) er mee op zou houden. Want ik had geen 1500 euro op mijn rekening om zoiets te betalen.

Ik vertelde mezelf allerlei smoezen om me maar niet met mijn geld bezig te hoeven houden. Zoals bijvoorbeeld:

 • Er zijn dingen die belangrijker zijn dan geld. (Ja, absoluut. Maar dat betekent niet dat geld niet belangrijk is);
 • In deze sector is het nu eenmaal normaal om weinig te verdienen. (Als we dat allemaal blijven zeggen, verandert er nooit iets);
 • Dat pensioen, dat komt nog wel een keer. Ik ben nog jong. (Dat vertelde ik mezelf toen ik begin 20 was…en 10 jaar later nog steeds);
 • Ik heb gewoon geen verstand van geld. Anderen zijn daar veel beter in. (De ideale opmerking om nooit te hoeven veranderen. Je bereikt er alleen niks mee);
 • Het heeft helemaal geen zin om te gaan sparen. Die paar euro’s per maand die ik kan missen zijn een druppel op een gloeiende plaat. (Elke verandering begint met een eerste stap. Maar dan moet je die wel zetten).

Uiteindelijk ging de knop om bij mij. Ik ontdekte dat het allemaal begint met verantwoordelijkheid nemen. Inzien dat je het anders wilt. En vervolgens kijken hoe je dat kunt bereiken.

Ik ging boeken lezen en volgde verschillende trainingen. En ik paste het geleerde toe in mijn leven en in mijn werk. Met als resultaat dat ik meer ging verdienen, minder geld uitgaf, voor het eerst sinds jaren niet meer rood stond op mijn betaalrekening en bovendien eindelijk geld opzij kon zetten voor mijn pensioen.

De mentale effecten waren nog veel groter. Ik voel me rustiger en kan creatiever zijn. Ik vraag een betere prijs voor mijn werk en ben zelfverzekerder in het onderhandelen. En, wat me zelf nog het meest verbaasd, ik vind geld inmiddels echt leuk en interessant!

 

Wil jij dat ook?

Dan ben je van harte welkom om mee te doen met dit online programma. Het bevat alle lessen en inzichten die ik heb opgedaan tijdens het lezen van al die boeken en het volgen van alle trainingen. Plus speelse en creatieve oefeningen die ik zelf heb bedacht.

In dit programma ga je het volgende leren:

 • Waarom geld juist voor kunstenaars en creatieven zo’n belangrijk thema is
 • Wat de invloed van jouw opvoeding op je financiën is
 • Hoe je makkelijker en moeitelozer geld ontvangt als ondernemer
 • Hoe je grip krijgt op jouw uitgaven
 • Hoe je je dagelijkse uitgaven kunt leren beheersen
 • Hoe je minder geld kunt uitgeven zonder dat je voortdurend het gevoel hebt dat je jezelf van alles ontzegt
 • Mijn supersimpele systeem om te sparen en geld opzij te zetten voor je pensioen, terwijl je ook nog geld over houdt voor leuke dingen
 • Hoe je geld als iets leuks en positiefs kunt gaan zien in plaats van als iets dat je zorgen en stress geeft

 

Praktische informatie:

Dit programma is een zelfstudie-programma dat bestaat uit 14 modules. Als je je opgeeft, ontvang je direct na je betaling de eerste module. Vervolgens krijg je elke week een nieuwe module toegestuurd. De modules bestaan uit informatie, waardevolle inzichten, boekentips en opdrachten.

Je kunt gewoon je eigen tempo aanhouden. Als je geen tijd hebt, laat je de e-mails gewoon in je mailbox staan en ga je er later mee verder.

Bovendien is er een speciale, besloten Facebookgroep waar je jouw ervaringen met de opdrachten kunt delen met andere deelnemers en elkaar kunt steunen en tips kunt geven. 

 

Investering:

De investering voor dit waardevolle programma bedraagt € 197,- exclusief BTW.

button_ja-ik-meld-me-aan

 

 

………………………………..
Wil je graag meedoen en kun je niet internetbankieren? Stuur mij dan een e-mail. Dan kijken we samen hoe we dit op kunnen lossen.

 

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over dit programma, dan kun je me altijd bellen of mailen.

Ik heb heel veel zin om met je aan de slag te gaan. Je bent meer dan welkom!

 

Hartelijke groet,

Maaike

P.S. Bedenk je eens hoeveel rust en ontspanning het je zou geven als je je geen zorgen meer hoeft te maken over geld. Het is mogelijk, ook voor jou!

 

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.