Succesvol worden als beeldend kunstenaar

In 2 maanden leren hoe je als beeldend kunstenaar een succesvolle beroepspraktijk opbouwt met een goed inkomen

*Bestseller – al meer dan 130 deelnemers!*
Ben je beeldend kunstenaar en wil je graag:

 • Zorgen dat je met jouw werk bekendheid krijgt bij een grote groep liefhebbers
 • Exposeren en je werk laten vertegenwoordigen door een galerie
 • Gebruik maken van sociale media om je bekendheid te vergroten
 • Meer continuïteit en stabiliteit in je verkopen en in je inkomsten
 • Serieus aan de slag gaan met cultureel ondernemerschap
 • Weten wat jij allemaal kunt doen om de volgende stap te zetten in je carrière

Voor de meeste kunstenaars is het heel lastig om bekendheid te krijgen met hun werk en voldoende te verkopen. Er komt enorm veel bij kijken. Want hoe bereik je jouw kopers? Hoe zorg je dat je naamsbekendheid krijgt? Een website is leuk…maar weten mensen je wel te vinden? Is het nu wel of niet slim om mee te doen aan wedstrijden of kun je beter op een beurs gaan staan of lid worden van een kunstenaarsvereniging? Wat zijn de mogelijkheden voor subsidie? En hoe vind je een galerie om je te vertegenwoordigen?

Je kunt jaren blijven ploeteren en proberen alles zelf uit te vinden. Maar dan kom je nauwelijks aan het maken van nieuw werk toe. En dat wil je natuurlijk niet. Graag help ik je om je kostbare tijd te besparen. Zodat je jouw carrière als beeldend kunstenaar een echte boost kunt geven. Omdat je weet hoe je het aan gaat pakken en een duidelijk overzicht hebt van de mogelijkheden.

In mijn nieuwe online programma “Succesvol worden als beeldend kunstenaar” vertel ik je alles over de onderwerpen die voor jou van belang zijn. Ik geef je al mijn tips en trucs en bovendien tientallen nuttige websites. Zodat je snel van start kunt en tijd overhoudt om kunst te maken in plaats van de hele dag achter je computer te zitten.

Het programma geeft je als het ware een “gereedschapskist” waar je zelf uit kunt kiezen. Je bepaalt zelf met welke onderwerpen je aan de slag wilt gaan en op welk moment.

Dit programma is speciaal voor beeldend kunstenaars die graag 1 of meer van de volgende dingen willen bereiken:

 • Je wilt je werk voor een goede prijs verkopen aan mensen die er erg enthousiast over zijn;
 • Je wilt veel meer gaan verdienen met jouw werk;
 • Je wilt weten hoe je als beeldend kunstenaar social media succesvol in kunt zetten;
 • Je wilt weten hoe je een galerie kunt vinden die bij je past;
 • Je wilt je werk aanbieden aan kunstuitlenen;
 • Je wilt weten hoe je aan opdrachten kunt komen (voor werk in de openbare ruimte);
 • Je wilt extra (naams)bekendheid als kunstenaar creëren;
 • Je wilt weten of je in aanmerking komt voor subsidie of een werkbeurs, en hoe je die aan kunt vragen;
 • Je wilt weten of het voor jou zinvol is om lid te worden van een kunstenaarsvereniging en waar je deze kunt vinden;
 • Je overweegt om mee te doen aan wedstrijden, maar weet of dat een goed idee is en waar je die kunt vinden;
 • En nog veel meer…

 

Wat mijn klanten zeggen over mijn programma’s:

Kim Veenman – Freelance wetenschapsjournalist, bioloog & illustrator

“Kortgeleden ben ik begonnen als beeldend kunstenaar, zonder opleiding. Ik werkte al een paar jaar als freelance wetenschapsjournalist, maar wilde het schilderen er dolgraag bij doen. Ik wist alleen totaal niet hoe dit zakelijk werkte: hoe bereik je klanten en wie is de ideale klant? Hoe zet je je website en social media in? Wat zijn verdienmodellen in de kunstwereld? Moet je bij galerieën aankloppen of kan het ook zonder? Etc.

Ik volgde al een tijdje de blogs van Maaike en was helemaal blij dat iemand me hier antwoorden op kon geven en ik schreef me in voor de cursus. Het fijnste vond ik de heldere, beknopte uitleg over hoe het verkopen van je werk precies gaat. En dan vooral echt helemaal gericht op de kunstwereld. Hoe vind én bind je klanten bijvoorbeeld. Die vertaalslag heeft Maaike helder gemaakt. Door het programma kreeg ik veel inzicht en wist ik ook wat me nog te doen stond. Ik denk dat veel kunstenaars hier zeker nog van kunnen leren en vooral wat ze concreet zelf, vandaag nog, kunnen doen.

Kim Veenman – Freelance wetenschapsjournalist, bioloog & illustrator
www.biofocuscommunicatie.nl

Nathalia Zoer – beeldend kunstenares

“Van de eerste tot de laatste les was het leerzaam. Als je deze training op de juiste manier volgt dwingt het je tot nadenken en kun je een duidelijk pad kiezen dat je helpt je producten en/of diensten bij klanten aan te bieden. Vooral de lessen over acquisitie waren voor mij erg nuttig. Als kunstenaar zit je toch vooral in je eigen wereldje en hier leer je om contacten te leggen.”

Roos van der Meijden – beeldend kunstenaar

“Afgelopen maanden heb ik met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt aan de 18 modules die je me stuurde. Wat was het leuk en leerzaam! Sommige dingen waren eigenlijk zo simpel, zo logisch en goed om eens dieper over na te denken. Ik merk dat ik een grote verandering heb gemaakt in de manier waarop ik over mezelf en mijn werk praat. In de manier waarop ik (mogelijke) klanten benader. Kortom; in alles wat ik doe. Daardoor wil ik je graag bedanken. Bedankt voor al je tips en inspiratie, het was zó waardevol!”

Het programma is er in 2 varianten:

 1. Het Basis-programma is een zelfstudie-programma en bestaat uit 16 modules. Je kunt dus helemaal zelf kiezen waar en wanneer je aan de slag gaat! In elke module vind je uitleg over een specifiek onderwerp en praktische instructies waarmee je aan de slag kunt.Als je je opgeeft krijg je meteen de eerste module in je mailbox. Daarna krijg je steeds na 3 dagen een nieuwe module toegestuurd. Het hele programma is dus in ongeveer 2 maanden te doorlopen. Je kunt gewoon je eigen tempo aanhouden. Als je geen tijd hebt, laat je de e-mails gewoon in je mailbox staan en ga je er later mee verder. Alle mails vormen samen een helder en gestructureerd naslagwerk waar je nog jaren plezier van kunt hebben.
 1. Bij het Extra-programma krijg je, naast alle modules uit het basis-programma, mijn schriftelijke feedback van mij op jouw website. Je kunt me op een moment naar keuze vragen je website grondig te bekijken en ontvangt dan per e-mail tips en verbeterpunten. Zo zorg jij voor een site die kopers aanspreekt en je helpt om werk te verkopen!

 

button_ja-ik-kies-voor-het-basis-programma

 

 

button_ja-ik-kies-voor-het-extra-programma

 

 

 .
.
.
.Je komt dan in het betaalprogramma waar je via Ideal of MisterCash kunt betalen. Na ontvangst van je betaling ontvang je meteen per e-mail een factuur en de eerste module.

Dit programma is speciaal geschikt voor:

 • Beeldend kunstenaars die onvoldoende verdienen met hun werk, terwijl ze wel prachtige dingen maken.
 • Startende beeldend kunstenaars die nog weinig ervaring hebben met het ondernemerschap en die het graag gelijk goed willen aanpakken en geen tijd willen verspillen.
 • Kunstenaars die speciale interesse hebben in 1 of meerdere van de onderwerpen uit het programma.
 • Ervaren kunstenaars die een helder en praktisch overzicht willen van de mogelijkheden zodat ze met meer focus aan de slag kunnen.


Doe wat meer dan 130 kunstenaars al deden. Meld je nu aan!

Kun je niet internetbankieren? Stuur dan een mail naar maaike@succesvolondernemenalscreatief.nl en ik vertel je hoe je je dan kunt opgeven.

In het programma ga je onder meer het volgende leren:

 • Hoe je succesvol galerieën benadert;
 • Welke manieren er zijn om exposities te regelen en hoe je dit aanpakt;
 • Hoe je aan kunstopdrachten bij bijvoorbeeld gemeenten kunt komen (voor kunstopdrachten in de openbare ruimte);
 • Hoe je je werk verkoopt op een kunstbeurs;
 • Hoe je kunt verdienen aan je werk via kunstuitlenen;
 • Wanneer je wel- en niet mee moet doen met een wedstrijd en hoe je geschikte wedstrijden kunt vinden;
 • Wat het lidmaatschap aan een kunstenaarsvereniging of kunstkring je kan opleveren;
 • Hoe je jouw website kunt inzetten om je bekendheid te vergroten;
 • Hoe je jouw ideale kopers kunt vinden;
 • Hoe je een band opbouwt met je “fans”;
 • Hoe je social media kunt inzetten om je werk te promoten;
 • Waarom een nieuwsbrief zo belangrijk is en hoe jij je nieuwsbrief succesvol kunt inzetten;
 • Hoe je je prijzen kunt bepalen;
 • Welke mogelijkheden er zijn voor subsidies en stipendia (gastmodule samen met fondsenwerver Geeske Pluijmers);
 • Een overzichtelijke lijst met nuttige websites en instanties die je verder kunnen helpen;
 • En nog veel meer…

Verschil met mijn andere online programma:

Heb je eerder het online programma “Van kunstenaars of creatief naar cultureel ondernemer” gevolgd? Of overweeg je 1 van de programma’s te volgen en vraag je je af wat de verschillen zijn?

Dit programma is speciaal gericht op de behoeften van beeldend kunstenaars. Veel van de onderwerpen (bijvoorbeeld galerieën, kunstwedstrijden, subsidiemogelijkheden, exposeren, kunstuitlenen) zijn alleen interessant voor deze groep.

Er is een kleine overlap in de inhoud van de programma’s. Van de 16 modules gaan er 11 over onderwerpen die niet in het andere online programma zitten. 3 modules zijn grondig aangepast en voorzien van informatie en voorbeelden die specifiek aansluiten bij de situatie van beeldend kunstenaars. 2 modules komen grotendeels overeen maar zijn wel wat aangepast. Je kunt er dus van uitgaan dat minimaal 80% van de inhoud verschillend is.

Investering:

De investering voor het basis-programma bedraagt € 197,- exclusief BTW.

De investering voor het extra-programma bedraagt € 267,- exclusief BTW.

 

button_ja-ik-kies-voor-het-basis-programma

 

 

button_ja-ik-kies-voor-het-extra-programma

 

 

 

 

Hartelijke groet,

Maaike

P.S.
De investering voor dit programma is een schijntje als je bedenkt wat het je op kan leveren. Reken maar mee: als je 1 werk verkoopt heb je het er waarschijnlijk allang uit. Om nog maar te zwijgen van de tijd die je kunt besparen omdat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.