Van kunstenaar of creatief naar cultureel ondernemer

In 2 maanden naar meer omzet, meer naamsbekendheid en een succesvol bedrijf

*Bestseller – al meer dan 130 deelnemers!*

Ben je kunstenaar (acteur, schrijver, beeldend kunstenaar, filmmaker, danser, theatermaker) of creatieve ondernemer (workshopdocent, architect, grafisch ontwerper, illustrator, fotograaf) of ZZP-er in de culturele sector (productieleider, fondsenwerver, communicatie-medewerker) en wil je graag:

 • Veel meer verdienen met je werk.
 • Een voortdurende stroom van nieuwe klanten of opdrachtgevers aantrekken.
 • Dat de leukste klanten of opdrachtgevers JOU weten te vinden.
 • Meer continuïteit en stabiliteit in je bedrijf en in je inkomsten.
 • Serieus aan de slag gaan met cultureel ondernemerschap.

Voor de meeste kunstenaars en creatieve ondernemers is het hartstikke moeilijk om voldoende te verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf op te bouwen. Want het is crisis, en dan is kunst of creativiteit een luxe waar als eerste op bezuinigd wordt. Zowel door de overheid als door je opdrachtgevers. Bovendien is er altijd wel iemand die het voor minder wil doen. Uit angst om geen werk meer te hebben pak je dus maar alles aan en werk je voor veel te lage tarieven. Of je doet werk dat je eigenlijk niet zo leuk vindt.

Het kan ook anders! Stel je voor dat je een goed inkomen kunt verdienen met jouw werk. Dat je met jouw passie genoeg verdient om erg fijn van te kunnen leven. Dat je niet hoeft te kiezen tussen het werk waar je hart ligt en het werk waar je geld mee kunt verdienen, maar dat het gewoon allebei kan.

Ik help je graag! In mijn nieuwe online programma leer ik je alles wat er nodig is zodat jij van jouw werk als kunstenaar en creatief een echte culturele onderneming maakt.

Carola van der Heijden – freelance cultuurmarketeer

“Ik ben dit jaar voor mezelf gestart met een bureau voor marketing en communicatie binnen de culturele sector en het leek mij wel goed om dezecursus te volgen, zodat ik nog scherper wordt en gerichter kan werken.

Een eyeopener voor mij was het schaalbaar maken van je producten. Daar ga ik nu ook naar toe werken. En natuurlijk het idee dat je bewust moet zijn welk werk je doet en tegen welke kosten. Ik let daar nu meer op en zeg hierdoorook meer nee. Ook heb ik mijn website aangepast.

Ik zou dit programma zeker aanbevelen aan anderen, dat heb ik ondertussen ook al gedaan, omdat het je helpt om scherper te zijn en direct verbeteringen aan te brengen. Niet wachten tot morgen, maar gewoon gelijk doen.”

Mariske Hekkenberg – zangeres

“Omdat het aantal aanvragen voor optredens sinds het begin van de crisis terugloopt en het financieel steeds moeilijker wordt het hoofd boven water te houden, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om nieuwe klanten te bereiken.

Tijdens deze zoektocht kwam ik het programma van Maaike van Steenis tegen. Sinds ik het programma heb gevolgd ben ik creatiever gaan nadenken overhet bereiken van nieuwe klanten, maar ook over het prikkelen/stimulerenvan bestaande klanten. Ik gebruikte social media al veelvuldig, maar ben nu nog bewuster bezig met het communiceren van de juiste boodschap op het juiste moment, om een grotere impact te krijgen.

Ik zou dit programma zeker aanbevelen aan anderen. Als het wellicht niet direct concreet nieuwe klanten oplevert, zoals bij mij, dan levert het je in ieder geval tools om op een andere, frisse manier naar je marketingactiviteiten te kijken.”

www.mariske.nl

Nathalia Zoer – beeldend kunstenares

“Van de eerste tot de laatste les was het leerzaam. Als je deze training op de juiste manier volgt dwingt het je tot nadenken en kun je een duidelijk pad kiezen dat je helpt je producten en/of diensten bij klanten aan te bieden. Vooral de lessen over acquisitie waren voor mij erg nuttig. Als kunstenaar zit je toch vooral in je eigen wereldje en hier leer je om contacten te leggen.”

Theo Soontiëns – regisseur en schrijver

“Precies op het juiste moment ben ik in aanraking gekomen met Maaike’s programma. Het helpt me enorm om na 30 jaar een nieuwe richting in te slaan. Het programma is niet alleen geschikt voor beginners en tobbers. Het is ook heel stimulerend en helpend voor gevorderden in het vak.”

Roos van der Meijden – beeldend kunstenaar

“Afgelopen maanden heb ik met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt aan de 18 modules die je me stuurde. Wat was het leuk en leerzaam! Sommige dingen waren eigenlijk zo simpel, zo logisch en goed om eens dieper over na te denken. Ik merk dat ik een grote verandering heb gemaakt in de manier waarop ik over mezelf en mijn werk praat. In de manier waarop ik (mogelijke) klanten benader. Kortom; in alles wat ik doe. Daardoor wil ik je graag bedanken. Bedankt voor al je tips en inspiratie, het was zó waardevol!”

 

Dit programma is speciaal voor kunstenaars en creatieve ondernemers die graag het volgende willen bereiken:

 • Je wilt een goed lopend bedrijf opbouwen als kunstenaar of creatieve ondernemer.
 • Je wilt veel meer gaan verdienen met jouw werk.
 • Je wilt af van het gevoel van onrust dat veroorzaakt wordt doordat je soms heel veel werk hebt en soms te weinig.
 • Je wilt zelf kunnen bepalen hoeveel klanten je hebt in plaats van af te wachten wat er op je af komt.
 • Je wilt goede prijzen vragen voor jouw producten of diensten.
 • Je wilt extra (naams)bekendheid als kunstenaar of cultureel ondernemer creëren.
 • Je wilt jouw aanbod op een makkelijke en comfortabele manier verkopen, zonder opdringerig te zijn.

 

Praktische informatie:

Dit programma is een zelfstudie-programma en bestaat uit 18 modules. Je kunt dus helemaal zelf kiezen waar en wanneer je aan de slag gaat! In elke module vind je uitleg over een specifiek onderwerp en praktische tips waarmee je aan de slag kunt. Soms is er een opdracht. Andere keren kun je het geleerde direct toepassen op je eigen situatie.

Als je je opgeeft krijg je meteen de eerste module in je mailbox. Daarna krijg je steeds na 3 dagen een nieuwe module toegestuurd. Het hele programma is dus in minder dan 2 maanden te volgen. Je kunt gewoon je eigen tempo aanhouden. Als je geen tijd hebt, laat je de e-mails gewoon in je mailbox staan en ga je er later mee verder.

 

Al meer dan 130 creatieven gingen je voor. Meld je nu aan!

button_ja-ik-meld-me-aan

 

 

 

Je komt dan in het betaalprogramma waar je via Ideal of MisterCash kunt betalen. Na ontvangst van je betaling ontvang je meteen per e-mail een factuur en de eerste module.

Kun je niet internetbankieren? Stuur dan een mail naar maaike@succesvolondernemenalscreatief.nl en ik vertel je hoe je je dan kunt opgeven.

 

In het programma ga je onder meer het volgende leren:

 • Hoe je een succesvol en lucratief bedrijf kunt opbouwen als kunstenaar of creatieve ondernemer
 • Wat jouw opdrachtgevers of klanten nu ECHT willen
 • Hoe je jouw diensten of producten heel aantrekkelijk kunt presenteren
 • Hoe je zorgt dat je niet meer hoeft te concurreren met anderen om dezelfde slecht betaalde klus
 • Hoe je ervoor zorgt dat je stabiliteit krijgt in je inkomsten
 • Welke manieren er zijn om met klanten of opdrachtgevers in contact te komen
 • Hoe je kunt verkopen op een manier die bij jou past
 • Hoe je met een e-mail nieuwsbrief een voortdurende stroom van klanten en opdrachten kunt krijgen
 • Hoe je je prijzen kunt bepalen
 • Hoe je (web)teksten schrijft die klanten over de streep trekken
 • De geheimen van succesvol netwerken
 • Hoe je verkoopgesprekken voert die opdrachten opleveren

 

Investering:

Je betaalt slechts € 197,00 exclusief BTW voor het programma.

button_ja-ik-meld-me-aan

 

 

Ik zou het geweldig vinden als je meedoet, omdat ik jou een succesvol en vervullend bedrijf gun!

Hartelijke groet,
Maaike

P.S.
De investering voor dit programma is peanuts als je bedenkt wat het je op kan leveren. Reken maar mee: als het je 1 extra klant per jaar brengt of 5% meer inkomsten, dan is dat al zeer de moeite waard. En echt, dat is maar een fractie van wat er mogelijk is.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.