Dit had ik allemaal gemist als ik gestopt was met Facebook!

Eind vorig jaar besloot ik dat het tijd was voor een omslag in mijn bedrijf. Ik merkte dat ik het contact met mensen miste. Online programma’s vormden jarenlang een groot deel van mijn werk. Maar ik had juist behoefte aan meer persoonlijk contact. Vaker voor groepen staan. Mensen bijeen brengen. Daarom stopte ik eind vorig jaar met het aanbieden van online programma’s. En ik dacht erover na om ook mijn zakelijke Facebook-pagina op te zeggen.

Maar het knaagde toch een beetje… ik deed er namelijk vrij weinig mee. Dus kon ik eigenlijk wel iets zinnigs zeggen over wat het mij opleverde? Ik besloot een aantal maanden actiever met Facebook aan de slag te gaan. Vaker posten. Maar vooral strategischer. Beter gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn. En als ik daarna nog steeds het idee had dat het me weinig bracht, kon ik altijd nog stoppen. Ik beschouwde het als een project. Eerst verdiepte ik me in de mogelijkheden: ik las boeken en blogs en bestudeerde inspirerende voorbeelden. Daarna maakte ik een plan en ging aan de slag.

Het bijzondere is… al na een week merkte ik het effect! De resultaten logen er niet om. En waren soms heel anders dan ik verwachtte:

  1. Het bereik van mijn posts is enorm vergroot. Eerst bereikte ik gemiddeld rond de 100 mensen. Maar al na enkele weken is dat ongeveer 3 keer zoveel. En regelmatig heb ik uitschieters naar 5000!

 

  1. Ik had altijd het idee dat de mensen die mijn Facebook-pagina volgen dezelfde zijn als de lezers van mijn Ezine. Maar dat klopt niet. Er is natuurlijk wel een overlap, maar ik bereik via Facebook echt andere mensen. Dus door hier actiever mee te zijn, vergroot ik mijn bereik en mijn klantenkring.

 

  1. Omdat je via Facebook makkelijk interactie hebt, is het een perfect middel om een idee voor te leggen aan mijn doelgroep. Dat heb ik nu al een paar keer gedaan. Daardoor heb ik een beter beeld gekregen van wat er leeft. Hieruit zijn al veel ideeën voor workshops en artikelen ontstaan.

 

  1. Facebook is een ideaal medium om in te zetten voor spontane ideetjes. Het is lekker laagdrempelig en mensen haken makkelijk aan. Zo organiseerde ik al een paar keer een gratis videotraining. Juist het feit dat ik dit ter plekke kan doen als ik er zin in heb, maakt het zo leuk.

 

  1. Ik heb de afgelopen maanden niet alleen veel nieuwe likes gekregen, maar zie ook een duidelijke toename in (bijvoorbeeld) de inschrijvingen voor mijn Ezine of bestellingen van mijn boek. Een deel van de mensen die ik bereik, wordt dus ook daadwerkelijk klant.

 

  1. Gek genoeg levert Facebook me ook veel offline contacten op. Zo post ik op mijn pagina de data voor de museummeets. Door deze laagdrempelige bijeenkomsten heb ik al verschillende leuke nieuwe mensen ontmoet.

 

  1. Omdat ik actief op zoek ga naar interessante content om te delen (artikelen, quotes etcetera) ontdek ik zelf ook veel nieuwe dingen. Het vormt een stok achter de deur om dit beter bij te houden.

 

  1. Met een helder plan kost het me eigenlijk amper tijd. Een kwartiertje per dag hooguit.

 

  1. Ik heb er veel meer lol in dan ik had verwacht! De nieuwe contacten, leuke reacties en interessante dingen die ik lees maken dat het helemaal niet voelt als iets dat “ook nog moet”.

 

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.