Als je bedrijf letterlijk in rook op gaat…

Misschien heb je er vorige week wel over gelezen in het nieuws. Zelfs in de landelijke media was het bericht te zien. Een enorme brand aan de Keilewerf in Rotterdam.

Wat niet iedereen weet, is dat op deze plek een grote broedplaats voor jonge creatieve ondernemers is gevestigd. Ruim 50 creatieven (kunstenaars, houtbewerkers, tattoo-artists en nog veel meer) hebben hier tijdelijk onderdak gevonden.

Het pand stond op de slooplijst van de gemeente. Maar tot het zover is, stelden zij het open voor deze groep jonge creatieven. Omdat het pand deze sloopstatus had, werd er niets meer aan onderhoud gedaan. Daarom was het niet te verzekeren.

Eén van de ondernemers in de Keilewerf is mijn neef David, die samen met zijn compagnon een bedrijf als meubelmaker runt. Dat doen ze nu al een aantal jaar, met toenemend succes. En terecht, want ze maken prachtige dingen.

Ook hun bedrijf is volledig verwoest. Een enorme hoeveelheid kostbare apparatuur is weg. Opdrachten waaraan nog gewerkt werd zijn eveneens verdwenen. Net als een voorraad materiaal.

Naast de enorme financiële schade, is de hechte community van Keilewervers verdwenen. En al die makers (waaronder mijn neef) kunnen voorlopig niet aan de slag. Omdat ze geen ruimte hebben. Omdat ze hun apparatuur kwijt zijn. Omdat ze totaal verslagen zijn.

Er zijn inmiddels verschillende doneeracties gestart, waaronder ook eentje speciaal voor mijn neef. Mocht je een paar euro kunnen missen, klik dan hier

Zelf wil ik ook graag wat doen. Naast de donatie die ik al heb gedaan, ga ik de volledige winst op mijn boekverkoop deze maand overmaken als extra donatie. Dus was je toch al van plan om mijn boek te kopen, dan heb je nu een extra reden. Of misschien wil je het wel cadeau geven aan iemand.

Hier lees je meer over het boek, inclusief informatie over het bestellen. Geloof mij, het geld komt goed terecht bij jonge makers met heel veel liefde voor hun vak. Ik hoop dat alle steun voor hen een hart onder de riem gaat zijn!

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.