Inzichten tijdens het klussen in mijn (niet meer zo heel) nieuwe huis

Een half jaar woon ik nu in mijn nieuwe huisje. En zo langzamerhand begint het eind van de lijst met klussen in zicht te komen. Het was een weg vol hobbels: van klussers die prutswerk leveren. Of gewoon niet op komen dagen. Tot enorme gaten in muren die plotseling tevoorschijn komen als je het behang verwijderd. En stucwerk dat spontaan loslaat als je je verfroller eroverheen haalt.

In feite is zo’n klusproject niet anders dan andere projecten. Je hebt een eindresultaat waar je naartoe werkt. De weg daar naartoe knip je op in stukjes. Je bedenkt in welke volgorde je die stukjes het beste op kunt pakken. Je inventariseert wat er nodig is aan materialen, tijd, menskracht etcetera. En je bepaalt wat alles gaat kosten en hoe je dit gaat betalen. Alvast dank voor deze cursus projectmanagement in een notendop 😉

Alweer even geleden las ik een theorie bij het uitvoeren van projecten. Daarin werd beschreven dat er een verband is tussen de hoeveelheid tijd, geld en menskracht die je ter beschikking hebt.

Als je project absoluut snel klaar moet zijn, is dat vaak wel mogelijk. Maar alleen als je er genoeg geld in kunt stoppen. En als je voldoende menskracht beschikbaar hebt. Als het vooral tegen zo laag mogelijke kosten moet gebeuren, zul je meer zelf moeten doen (menskracht). En duurt het vaak ook langer.

Dat gaat zeker op voor klusprojecten. Zo zocht ik onlangs een nieuwe keuken uit. Daar hangt best een aardig kostenplaatje aan. Ik had ook naar een goedkopere zaak kunnen gaan. Maar dan zou de levertijd veel langer zijn.

Om de kosten toch een beetje te drukken, heb ik ervoor gekozen om een deel van het werk eromheen zelf te doen. Dat kan, aangezien ik nog genoeg vrije dagen heb om hier tijd voor vrij te maken. En een lieve broer heb die me daar graag een handje bij helpt. Tijd en menskracht dus.

Ben jij nu ook bezig met een project? Denk dan eens na over hoe deze drie factoren bij jou verdeeld zijn. Heb je een ruim budget maar weinig tijd? Beschik je over voldoende hulp maar heb je niet zoveel geld? Of hoeft het allemaal niet zo snel?

Inzicht hierin geeft jou de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken. En uiteindelijk het door jou gewenste resultaat te bereiken.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.