Eindeloos veel redenen om iets niet te doen…

Ik zit op een terrasje met Bram, een vriend van mij. De eerste lentezon, een lekker drankje erbij. Heel fijn. We praten over sporten, en de uitdaging om dat in een volle agenda in te plannen.

“Tja, ik vind het lastig” zegt Bram “Soms kan ik mezelf er gewoon niet toe zetten na een lange dag. Dan denk ik… ik mag toch ook wel een avondje niks doen? Of het regent en dan blijf ik toch maar thuis.

Ik herken dat wel. Die gedachten die met je aan de haal gaan. En moeiteloos tig redenen opsommen om toch maar vooral niet aan de slag te gaan met datgene wat je van plan was. De was die nog moet worden uitgezocht. De regen die maakt dat je de deur niet uit wilt. En voel ik daar nu een pijntje in mijn knie? Bovendien: rust is ook belangrijk. En er is een toffe film op TV.

Maar zeg eens eerlijk? Als je een beetje je best doet, is het minstens net zo makkelijk om te bedenken waarom het juist wel een goed idee is. Besef dat je uiteindelijk maar één reden nodig hebt.

Welke klus voor jouw bedrijf stel jij al tijden uit? En welke reden kun je bedenken om die deze week nog op te pakken? Ik ben heel benieuwd…

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.