Door corona ga ik iets heel anders doen

Om mij heen hoor ik van veel creatieven dat zij erover denken of bezig zijn om zich om te scholen. Ze zien het somber in. Het was nooit makkelijk om rond te komen van je werk als kunstenaar of artiest, maar de Corona-crisis maakt het nog veel lastiger.

Het bijzondere is dat ik bij mezelf merk dat ik eigenlijk precies het tegenovergestelde aan het doen ben. Ik heb altijd vooral aan de “zakelijke kant” van de cultuursector gewerkt. Eerst als zakelijk leider, maar nu alweer heel wat jaren als trainer en coach.

Niet veel mensen weten dat ik zelf ook een artistieke kant heb. Ik schrijf (naast artikelen over ondernemen) poëzie en spoken word-teksten. Jarenlang stond ik daar regelmatig mee op het podium; soms als solo-performer, maar ook met een eigen muziektheater-formatie. Het snijvlak tussen literatuur, theater en performance heeft me altijd aangetrokken.

Ik vond het nooit zo nodig om hierover veel te vertellen. Mijn doel met mijn bedrijf is immers om andere creatieven vooruit te helpen. Dat ik soms mijn eigen ervaringen kan inbrengen is mooi meegenomen, maar niet de hoofdzaak.

Al enige tijd merkte ik dat het begon te kriebelen. Dat ik de behoefte voelde om bepaalde verhalen te delen. Dat ik mezelf weer wil onderdompelen in een creatief proces. Met alle onzekerheden en twijfels die erbij horen. Dat ik ruimte wil geven aan mijn identiteit als maker.

Daarom ben ik nu bezig met een eigen voorstelling, die een combinatie is van spoken word, muziek en theater. Over een thema dat me aan het hart gaat, namelijk women empowerment. En ik heb het grote geluk dat ik deze voorstelling mag maken met twee zeer getalenteerde en gedreven mensen, namelijk musicus Jan Flubacher en regisseur en licht- en videokunstenaar Teus van der Stelt.

En natuurlijk maak ik daarbij ook gebruik van mijn zakelijke skills. Mijn achtergrond als zakelijk leider heb ik ingezet om verschillende subsidies te krijgen voor dit project. En daarnaast ben ik momenteel druk bezig met het verkopen van de voorstelling. Dus als je een tip hebt voor een plek waar een intieme voorstelling als deze goed tot zijn recht komt, dan hou ik me aanbevolen 😉

Ik kijk uit naar een mooi proces! En misschien goed om te weten… ik ben ook nog steeds beschikbaar voor coaching, trainingen en lezingen over ondernemerschap en marketing in de culturele sector. Want ook dat doe ik nog steeds met enorm veel plezier!

Overweeg jij om je om te scholen of om iets anders te gaan doen? Ik lees het graag in de reacties. Fijn als je je gedachten daar wilt delen!

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.