Hoe je jouw werk leuker maakt

In mijn vorige Ezine deelde ik een ervaring met je die ik laatst had over wanneer je werk (te?) makkelijk gaat. Hoe we onszelf soms wijs maken dat ons werk er alleen toe doet als het bloed, zweet en tranen kost. Als we er heel veel tijd en energie in steken.

Een zelfde soort overtuiging kan ik hebben als ik betaald wordt voor iets dat ik heel fijn vind om te doen. Alsof het dan eigenlijk maar voor niets zou moeten. Terwijl het natuurlijk heerlijk is als je jouw werk met veel plezier doet.

Ik ben ervan overtuigd dat je zelf veel kunt doen om je werk leuker te maken. Zo zie je minder op tegen de saaie klusjes. En de dingen die je toch al graag doet worden nóg beter. Ik geef je een paar tips:

  1. Doe je werk op een inspirerende plek

Je BTW-aangifte? Je website bijwerken? Niet de meest spannende werkjes. Maar als je ze in een mooi park of in het café van een museum doet, worden ze plots een stuk leuker. Of wat dacht je van je schrijfwerk doen aan het strand, of schetsen uitwerken in de tuin?

  1. Werk met leuke mensen

Dat je je werk voornamelijk alleen doet, betekent niet dat je ook alleen hoeft te zijn. Waarom niet de ene dag bij die leuke collega-ondernemer aan de slag gaan en zij de volgende dag bij jou. Tussendoor met elkaar sparren over dat ene project. Samen lunchen. Dat idee.

  1. Creëer je eigen uitdaging

Hoeveel bonnen kun jij invoeren in een uur? Kun je je kerstkaarten schrijven in rijm? Lukt het je om tijdens dat overleg iedereen even persoonlijk te spreken? Door mezelf dat soort opdrachtjes te geven, maak ik er een spel van. En spelen is sowieso een goed idee 😉

  1. Maak je eigen playlist voor elk soort werk

Ik heb muziek die ik afspeel als ik artikelen schrijf (niet te aanwezig). Maar ook muziek voor tijdens creatief werk (afhankelijk van het soort werk dat ik maak) of muziek voor bij het opruimen (liefst heel opgewerkt en geschikt om op mee te blèren).

  1. Doe het anders

Als ik te lang hetzelfde doe, verlies ik mijn interesse. Daarom probeer ik de dingen die regelmatig moeten gebeuren, regelmatig op een net iets andere manier te doen. Een training die ik vaker geef, scherp ik steeds aan. En soms kies ik bewust voor een andere vorm. Dat houdt het interessant.

Hoe maak jij je werk leuker?

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.