Maak van je dromen een project!

Al een tijd groeide bij mij de wens om meer tijd en aandacht vrij te maken voor mijn schrijverschap. Ik schrijf al jaren vooral artikelen. Voor dit Ezine natuurlijk, en voor verschillende vakbladen en kranten. Dat doe ik graag, maar het is natuurlijk heel iets anders als literair schrijven.

Het afgelopen jaar dienden zich een aantal mooie kansen aan. Zo kon ik vanwege de Corona-crisis gebruik maken van een interessante subsidieregeling. Samen met twee andere creatieven maakte ik een spoken word-videoclip. Ook volgde ik online trainingen om nieuwe schrijfinspiratie en -inzichten op te doen. Je moet toch wat tijdens een lockdown… Allemaal heel fijn en inspirerend, maar het bleven losse activiteiten.

Ik realiseerde me al snel dat ik behoefte had aan een plan. Door doelen te formuleren en daar acties aan te koppelen, hou je zelf de regie over je carrière. Je werkt gericht ergens naar toe. Je ziet je dromen als het ware steeds dichterbij komen.

Ik maakte overzichtjes van schrijfwedstrijden, literaire tijdschriften en poëziepodia. Ik zocht een schrijfcoach om me te helpen mijn gedichten te verfijnen. Ik werd lid van een literaire vereniging. En het belangrijkste: ik maak elke week tijd vrij voor de uitvoering van mijn plan. Dan schrijf ik nieuw werk, maar ik ben ook bezig om contacten te leggen met poëziepodia en ik stuur gedichten in voor schrijfwedstrijden. En ik maakte een website.

En het mooie is dat ik nu al kan zeggen dat deze aanpak vruchten afwerpt. Ik ben inmiddels bij drie schrijfwedstrijden genomineerd, waardoor mijn gedichten in verschillende verzamelbundels zullen worden opgenomen. Voordrachten zijn er nog niet geweest. Dat gaat wat lastig tijdens een lockdown. Maar ik heb al wel wat dingen in de agenda staan. Mocht je nog tips hebben voor mooie poëziepodia, dan hoor ik ze graag 😉 En het belangrijkste: ik schrijf! Veel! Vaak! En (als je dat over jezelf mag zeggen) ook best goede dingen.

Misschien kan ik jou met dit artikel inspireren om je dromen om te zetten in een plan. Door concrete acties te formuleren en elke week tijd in je agenda vrij te maken om die uit te voeren. Wat je aandacht geeft, groeit…

Ik lees je reactie graag!

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.