5 dingen die je in de vakantie kunt doen om na de zomer te gaan knallen

Misschien heb jij het de komende weken ook wel wat rustiger. Veel werkzaamheden liggen immers stil. En er is niks mis met lekker relaxen natuurlijk. Maar het kan zomaar zijn dat je eigenlijk het liefst lekker door zou werken. Dan heb ik goed nieuws voor je!

Er zijn namelijk een aantal dingen die je de komende weken kunt doen, waarvan je na de zomer de vruchten gaat plukken. Zo werk jij deze zomer AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf en bereid je je voor op een geweldig najaar.

  1. Stel jezelf doelen

Door een aantal activiteiten uit te kiezen waarop je je de komende periode gaat richten, geef je sturing aan je bedrijf. Je bent (uiteraard!) vrij om daarnaast in te springen op actuele situaties. Maar het stellen van doelen geeft focus en maakt het mogelijk om tussentijds te controleren of je op de goede weg bent.

  1. Bedenk een nieuw product / nieuwe dienst of een nieuwe doelgroep

Zelf vind ik de zomermaanden altijd een ideale periode om plannen te bedenken en mijn creativiteit te laten stromen. Wat wil jij na de zomer in de wereld gaan zetten? Een nieuwe workshop? Een voorstelling voor scholen? Wil je festivals gaan benaderen met jouw act? Zie je jezelf wel exposeren in het gemeentehuis? Belangrijk is dat je niet alleen bedenkt wat je na de zomer wilt gaan oppakken, maar ook hoe je dit wilt gaan promoten. Zo kun je straks meteen aan de slag.

  1. Kijk waar je kunt besparen op kosten

Okee, dit is misschien niet jouw ideale tijdsbesteding van een zonnige middag. Maar het is wel een klus die gegarandeerd geld oplevert. Loop al je vaste kosten na en kijk waar je mogelijkheden tot besparing ziet. Zoek uit hoe en wanneer je een nieuw telefoonabonnement kunt afsluiten. Zeg overbodige lidmaatschappen op. Ik beloof je dat je je erna heel voldaan gaat voelen.

  1. Kijk in welke maanden je het meest hebt verdiend

Zet voor jezelf de maanden van het afgelopen jaar op een rijtje, met je omzet erbij. Wanneer verdiende je het meest? Heb je daar een verklaring voor? Hoe kun je zorgen dat je dit succes kunt herhalen? Dit is een eenvoudige manier om voor jezelf helder te krijgen wat voor jou goed werkt. Zo kun je je activiteiten daarop aanpassen.

  1. Doe iets leuks voor je trouwe klanten

Je huidige klanten (of kopers, of opdrachtgevers) vormen als het ware jouw ambassadeurs. Als je een positieve indruk maakt, komen ze vast nog eens bij je terug. Of ze bevelen jou aan in hun netwerk. Daarom is het lonend om af en toe iets extra’s te doen voor deze groep. Dat kan iets simpels zijn (een leuk kaartje bijvoorbeeld) of iets groters (een activiteit speciaal voor trouwe klanten).

Wat zijn jouw plannen deze zomer? Ga je lekker uitrusten? Een mooie reis maken? Of werk je lekker door? Ik lees het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.