6 tips om interessante inhoud te bedenken voor je nieuwsbrief of social media

Mirthe zit tegenover me voor een coachingsgesprek. Ze is kunstenares en wil haar naamsbekendheid vergroten via haar nieuwsbrief en Facebook-pagina. Maar ze worstelt met het bedenken van interessante inhoud voor haar lezers.

“Maar ik heb toch helemaal niks interessants te melden. Of althans… niet iedere keer!” roept ze uit.

Ik herken dat gevoel wel. Toen ik zelf net begon met dit Ezine dacht ik het ook regelmatig. Inmiddels gelukkig niet meer omdat ik een aantal slimme manieren heb gevonden om altijd interessante inhoud te bedenken. Pik eruit wat bij jou past en doe er je voordeel mee!

 

  1. Deel één van jouw inspiratiebronnen

Zelf schrijf ik regelmatig over marketing-goeroe’s die ik bewonder. Ook als kunstenaar, theatermaker of muzikant heb je vast mensen die jou inspireren. Voor je lezers is het heel interessant om via jou nieuwe ontdekkingen te doen.

 

  1. Deel je werkproces

Als creatieve ondernemer heb je de neiging om pas iets te delen als het “af” is. En dat terwijl het juist zo leuk is voor anderen als je ze meeneemt in jouw proces. Laat zien welke keuzes je maakt. Leg uit waarom je doet wat je doet. Voeg foto’s of fragmenten toe, zodat jouw volgers kunnen zien of horen hoe je werk stap voor stap tot stand komt.

 

  1. Geef een tip

Zeker als je lessen of workshops geeft, is het delen van tips een super goede manier om waardevolle inhoud te creëren. Dat kan via een artikel, maar ook via een filmpje of podcast. Denk daarbij niet te beperkt: als schilderdocent kun je een schildertip delen, maar ook een tip over het makkelijk schoonmaken van kwasten is waardevol.

 

  1. Schrijf (of film) een review

Als ik een interessant boek lees, schrijf ik daar soms een review over. Dat kun jij ook prima doen. Maar het hoeft natuurlijk geen boek te zijn. Je kunt ook een album, voorstelling of tentoonstelling reviewen.

 

  1. Gebruik vragen van deelnemers

Als jij werkt als docent, noteer dan de vragen die je leerlingen stellen tijdens de lessen. Grote kans dat jouw volgers dezelfde vraag hebben. Dat geeft jou weer stof voor een artikel of vlog. Mijn populairste artikelen komen op deze manier tot stand.

 

  1. Publiceer een gastbijdrage

Je hoeft niet al je inhoud zelf te maken en te bedenken. Als jij iemand weet die iets kan schrijven of opnemen dat waardevol is voor jouw volgers, vraag diegene dan voor een gastbijdrage. Voor deze persoon is dat extra publiciteit, en jij laat hiermee zien dat je interessante mensen kent en op de hoogte bent van de ontwikkelingen in je vakgebied.

 

Heb jij nog tips voor interessante artikelen of social media posts? Help dan anderen door ze te delen!

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.