De 5 dingen die niet mogen ontbreken op jouw werkplek

Elke onderneming is anders. En daardoor ook elke werkplek. De musicus heeft behoefte aan een goed geïsoleerde studio om rustig te kunnen oefenen. Een schilder heeft juist daglicht nodig. Als tekstschrijver kun je misschien wel prima werken op een piepklein zolderkamertje, terwijl de fotograaf de deur uit moet.

Toch zijn er een aantal dingen die (naar mijn bescheiden mening) iedere creatieve ondernemer binnen handbereik zou moeten hebben als hij aan de slag gaat. En dat zijn misschien niet allemaal dingen waar je meteen aan denkt 😉

 

  1. Je favoriete inspiratiebronnen

Als creatieve ondernemer is inspiratie een belangrijke brandstof. Daarom is het essentieel dat je je omringt met dingen die jou inspireren. Dat kan van alles zijn. Kunstboeken of -magazines. Voorwerpen uit de natuur. Je lievelingsmuziek. Het gaat erom dat het jou helpt om in de juiste flow te komen voor je werk.

Zelf zijn er een aantal boeken waaruit ik steeds weer nieuwe ideeën haal voor mijn artikelen. Ook bekijk ik graag Ted talks. Wat geeft jouw creativiteit een impuls?

 

  1. Werkkleding

Afhankelijk van jouw werkzaamheden, verschillen de eisen aan je kleding. Voor een schilder is een outfit die vies mag worden voldoende. Iemand die werkt met glas of keramiek kan lastig zonder speciale werkkleding of beschermende kleding. Je prettig voelen in wat je aan hebt, en weten dat je kleding je niet beperkt in je werk, is voor iedere creatieve ondernemer een must.

 

  1. Een computer met goede internetverbinding

Misschien gebruik je geen computer om je werk te maken. Maar je hebt er wel degelijk eentje nodig om het te promoten, om facturen te schrijven en om contacten te leggen. Zorg dus voor een degelijke internetverbinding en een computer die past bij jouw behoeftes.

 

  1. Voldoende ruimte om je heen

Een piepklein kantoortje dat tot aan het plafond vol staat met spullen heeft best zijn charmes. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen makkelijker creatieve ideeën krijgen als daar letterlijk ruimte voor is. In ruimtes met een hoger plafond is men creatiever dan in lagere vertrekken. Bijzonder hè?

Een goede reden dus om te kijken hoe jij kunt zorgen voor ruimte. Door het vertrek anders in te richten. Maar een fijne wandeling langs het strand heeft hetzelfde effect.

 

  1. Een deur om dicht te doen

Wat ik hiermee wil zeggen is: soms moet je ook besluiten dat je voor dat moment klaar bent met werken. De deur dichtdoen dus. Al dan niet letterlijk 😉

Als ondernemer hebben we nogal eens de neiging om steeds maar door te gaan. Maar niemand kan 24 uur per dag productief en creatief zijn. Je hebt tijd nodig om tot rust te komen en je op te laden. En dat gaat makkelijker als je dan niet steeds geconfronteerd wordt met die stapel paperassen op je bureau.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.