Zes inspiratiebronnen voor kunstenaars, artiesten en creatieven

Een nieuw jaar dat voor de deur staat, is voor velen van ons een haast vanzelfsprekend moment om dingen anders te gaan doen. We proberen weer even met een frisse blijk te kijken naar hoe we de dingen aanpakken. En daarbij helpt het om je te laten voeden met inspiratie van buitenaf. Daarom heb ik een paar inspiratiebronnen voor je op een rijtje gezet:

 

  1. Zakelijke inspiratie via mijn workshops

Dit jaar heb ik de opzet van de Academie voor Creatief Ondernemen aangepast. Op verzoek van velen bied ik de trainingen nu aan als losse workshops. Als jij behoefte hebt aan input en praktische handvatten voor jouw bedrijf, ben je van harte welkom! Er staan op dit moment 2 verschillende workshops op het programma. Op www.academievoorcreatiefondernemen.nl lees je meer en kun je je aanmelden.

 

  1. Galleryviewer

Op de website www.galleryviewer.nl kun je een groot aantal kunstwerken en kunstenaars vinden. Maar je leest er ook artikelen en interviews over het verzamelen van kunst. In de interviewreeks “De keuze van….” vertellen kunstverzamelaars over hun motieven voor de aanschaf van een kunstwerk: waarom kiezen ze juist dat ene werk en waar kopen ze het liefst? En dat is informatie waar je als kunstenaar uiteraard een hoop van kunt leren!

 

  1. De kennisbank van de Popunie

Zelf schrijf ik inmiddels al ruim 5 jaar columns en artikelen voor de website van de Popunie. Soms over wat je zoal tegen kunt komen als muzikant, maar de laatste tijd ook veel over praktische onderwerpen zoals het opzetten van een crowdfundingscampagne en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor muzikanten. Daarnaast zijn er ook nog andere schrijvers die waardevolle kennis delen. Een overzicht van de artikelen in de kennisbank vind je hier.

 

  1. What do artists do all day

In deze serie, die je makkelijk vindt op youtube, wordt steeds een kunstenaar gevolgd bij zijn dagelijkse bezigheden. De kunstenaars praten over hun werk, maar je ziet ook hoe ze lunchen in het cafeetje in het dorp en contact hebben met hun omgeving. Buitengewoon prettig en relaxed om te kijken als je je eens een half uurtje wilt onderdompelen in de wereld van mede-makers.

 

  1. Het tijdschrift Boekman

Al jarenlang geeft de Boekmanstichting 4x per jaar een tijdschift uit over kunst en beleid. En het mooie is, dat veel van de artikelen ook online staan. Kijk op de website www.boekman.nl/tijdschrift, en vervolgens bij elke editie onder het kopje “columns en reportages”. Misschien kom je dan ook wel een artikel van mijn hand tegen 😉

 

  1. Mestmag

Een toffe website over de ontwikkelingen in de Brabantse culturele sector is www.mestmag.nl. Hier vind je inhoudelijke artikelen en interviews, maar bijvoorbeeld ook vacatures en oproepen voor wedstrijden. Hoewel de site voornamelijk gericht is op Brabant, vind je er zeker ook waardevolle informatie als je elders woont.

 

Heb jij nog tips voor inspiratiebronnen die je graag wilt delen?

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.