Mijn hoogtepunten van 2019

Het laatste weekje van het jaar. Ik neem de tijd om terug te kijken. Wat waren de meest speciale momenten? Wanneer leerde ik het meest? Wat zal me bijblijven?

 

  1. Mijn aanmelding voor een coachreis naar Lapland

Een paar maanden geleden heb ik me aangemeld voor een coachtrip naar Lapland. In Februari ga ik, samen met een klein groepje zeer gemotiveerde ondernemers, naar een plek “in the middle of nowhere”. In die prachtige omgeving ga ik met een geweldige coach aan de slag om mijn bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Misschien is het raar om dit als hoogtepunt te benoemen, terwijl de trip nog moet komen. Maar toch voelt het zo. Ik ervaar het echt als iets dat ik mezelf gun. Een flink bedrag investeren en een week de tijd nemen om mezelf volledig te focussen op de nieuwe stappen die ik wil gaan zetten.

Het is iets dat ik ook zie bij de deelnemers aan mijn coaching en programma’s; door de beslissing te nemen dat ze tijd en geld willen investeren om verder te komen, hebben ze de eerste stap al gezet. Er is commitment. En daardoor komt er van alles op gang. Ik ben enorm benieuwd naar de reis en alles wat het teweeg zal brengen. Keep u posted 😉

 

  1. 10 KM zwemmen en wat ik daarvan leerde

Een ander hoogtepunt was mijn 10 kilometer zwemtocht in Juli. Een persoonlijke overwinning. Ik schreef er dit artikel over.

 

  1. De hoogste omzet ooit

Hoewel ondernemen en succes over veel meer gaat dan geld, is mijn omzet toch een belangrijke graadmeter om te bepalen “hoe ik het doe” als ondernemer. En het geeft me de ruimte om te investeren in dingen, zoals die trip naar Lapland. Dus ik ben toch wel trots dat ik sinds ik me inschreef bij de KvK in 2005 nog nooit zo’n hoge omzet heb gehad.

 

  1. Dat ik me weer even heel bewust werd van mijn geluk

Als dochter van een chronisch zieke moeder heb ik het belang van gezondheid altijd met de paplepel ingegoten gekregen. Het is iets waar ik enorm dankbaar voor ben. Maar dat betekent niet dat ik er dagelijks bij stil sta. Toen ik begin dit jaar een routine-uitstrijkje liet maken hield ik dan ook totaal geen rekening met een negatieve uitslag. Maar die kreeg ik wel. Een tweede controle volgde. Weer negatief. Ik moest onder het mes voor verder onderzoek.

Ik kreeg een brochure met kreten als “9 van de 10 mensen met deze uitslag hebben geen kanker” erin. Dat is dan misschien geruststellend bedoeld, maar ik kon alleen maar denken “1 op de 10, dat is best veel!”. Gelukkig bleek er uiteindelijk niets aan de hand te zijn, en bleef het bij een eenvoudige ingreep. Het maakte mij nog bewuster van het geluk dat ik heb. Ik heb een fantastisch, geweldig, gezond en sterk lijf dat mij in staat stelt het leven te leiden dat ik graag wil.

 

  1. De start van de museummeets

Ik had al een tijd het idee om iets te organiseren waarbij kunstenaars, artiesten en creatieven elkaar op een laagdrempelige en inspirerende manier kunnen ontmoeten. Ik merk namelijk bij mijn workshops steeds weer dat er een enorme behoefte is aan onderling contact. Veel creatieven werken in hun eentje, en hebben niet zoveel mogelijkheden om af en toe met anderen uit te wisselen over hun werk en hun ondernemerschap. Maar willen dat wel graag.

Het leek me enorm tof om daar iets voor te organiseren. Offline. Gratis. Maar ook op een manier die mij niet enorm veel organisatiewerk oplevert. Ik wil graag gratis waarde leveren aan mijn netwerk, maar het mag uiteraard niet ten koste gaan van mijn coaching en trainingen. Zo is het idee voor de museummeets geboren. Met een groepje mede-creatieven een expositie bezoeken en kennis maken met elkaar. Inmiddels hebben er twee edities plaats gevonden. Bij de eerste was er naast mij 1 deelnemer. Bij de tweede was het al wat drukker.

Wil jij ook op de hoogte gehouden worden van deze ontmoetingen? Volg of like dan mijn Facebook-pagina. Daar post ik wanneer ik weer een nieuwe museummeet organiseer. Het is voor mij helaas te tijdrovend om mensen individueel of via dit Ezine te mailen hierover, dus dit is de enige manier om op de hoogte te blijven.

 

Wat zijn jouw hoogtepunten van het afgelopen jaar?

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.