Mijn favoriete tools voor online werken

Het ziet ernaar uit dat we voorlopig nog zoveel mogelijk thuis aan het werk blijven. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je in kunt zetten. Waarschijnlijk heb je met een aantal ervan al ervaring. Om jou te helpen je online werkzaamheden zo vlekkeloos mogelijk te kunnen doen, zet ik mijn persoonlijke favorieten graag voor je op een rijtje:

 

 1. Wetransfer

De kans is heel groot dat je deze site al lang kent. Het is een ideale tool om grote bestanden (zoals filmpjes en foto’s) te kunnen versturen. Wat je misschien nog niet weet, is dat je (met een betaald account) je transfers ook kunt beveiligen met een wachtwoord.

 

 1. LaPosta

Al sinds 2012 verstuur ik iedere 2 weken dit Ezine. Ook geef ik regelmatig trainingen over het gebruik van e-mail nieuwsbrieven als manier om kopers of opdrachten te krijgen. Hoewel ik zelf een ander programma gebruik (vanwege de koppeling met een betaalsysteem), adviseer ik coachees altijd om gebruik te maken van MailChimp of van LaPosta. Het laatste programma is Nederlands, en erg gebruiksvriendelijk. Het is bovendien gratis tot 2000 mailadressen.

 

 1. ZOOM

Sinds Maart vergaderen we veel meer online. Daar zijn verschillende tools voor. Microsoft Teams, Skype en ZOOM zijn de meest bekende. De laatste vind ik het prettigst werken. De verbinding is meestal goed. Het werkt eenvoudig en je hebt handige extra’s, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om het gesprek op te nemen of om linkjes te delen via de chat.

Zelf gebruik ik een betaald account, maar er is ook een gratis variant. Daarmee kun je alleen maar kortere gesprekken voeren. Zelf voor de bijeenkomsten van mijn Mastermind-groepen gebruik ik nu ZOOM, en dat werkt prima!

 

 1. Canva

Deze website gebruik ik al jaren met veel plezier. Je kunt er op een heel eenvoudige manier afbeeldingen mee maken. Bijvoorbeeld een header voor je Facebook-pagina of een flyer. Mijn persoonlijke favoriet is de optie om presentaties in Canva te maken. Veel simpeler dan (bijvoorbeeld) Powerpoint en je presentaties staan gewoon online en zijn dus altijd toegankelijk. Die keer dat mijn laptop crashte vlak voor een lezing was ik daar erg dankbaar voor. Met een geleende laptop kon ik gewoon aan de slag.

 

Wat zijn jouw favoriete hulpmiddelen bij het online werken? Laat het achter in de reacties!

6 gedachten over “Mijn favoriete tools voor online werken

 1. Veerle - Geplaatst op

  Wij gebruiken op kantoor ook Mural. Een online tool om samen aan tekeningen te werken, wat je voorheen misschien in een workshop deed. Je kan tekeningen, plaatjes, foto’s etc. op je muur plakken en anderen kunnen dan met post-its en andere tools tekenen en opmerkingen plaatsen. En met een gastaccount kan je als gast ook documenten toevoegen aan de Mural van een ander. Wij kunnen echt niet meer zonder!.

 2. Magdeleen - Geplaatst op

  Canva hoor ik nou zo veel over dat ik toch maar eens ga kijken…
  Mijn eigen favoriet: als je, zoals ik, snel bent afgeleid door je eigen gedachten en ideeën en nogal moeite hebt de impuls te onderdrukken om tijdens je werkzaamheden eventjes op de sociale media te kijken, kan ik je Focusmate.com van harte aanraden. Je logt in,, boekt een tijd, en gaat aan het werk, samen met iemand ergens anders in de wereld.
  Je werkt allebei 50 minuten aan je eigen taak, en na afloop vertel je elkaar hoe het gegaan is. Ik heb al heel leuke mensen ontmoet, maar belangrijker: mijn werk komt in veel minder tijd dan eerst, af! Tot 3 sessies per week is gratis, en er is een heel fijne Facebook-groep. Amerikaans bedrijf, dus voertaal is wel Engels, maar dat is voor de meesten geen probleem. 🙂

 3. Rob Glatra - Geplaatst op

  Al vele jaren gebruik ik met grote tevredenheid de betaalde versie van WeTransfer. Als fotograaf/fotostudio kun je echt niet zonder, Veel zaken die je vroeger per post deed in dikke enveloppen en een rits postzegels er op en dan maar afwachten of het op tijd bij de klant is aangekomen.
  We Transfer is gewoon een topper.

  1. Maaike - Geplaatst op

   Ja, ik kan ook beslist niet meer zonder. Zeker nu ik ook meer ZOOM gebruik, en de opnames van deze conferenties vervolgens weer wil mailen naar deelnemers. Dan komt WeTransfer weer om de hoek kijken….

Reacties plaatsen niet mogelijk.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.