Veranderingen in mijn bedrijf

Als je me een aantal maanden geleden had gezegd dat ik binnenkort weer in loondienst zou gaan, had ik je ongelovig aangekeken, maar toch is het zo. Hoewel ik nog steeds enorm geniet van het ondernemen, merkte ik al een tijdje dat ik de behoefte voelde om me op een andere manier in te zetten voor de culturele sector. Ik had het gevoel dat ik mijn kennis en ervaring op een grootschaliger manier zou kunnen gebruiken, om zo meer impact te maken. Maar ik had nog geen concreet beeld bij de vorm die dat zou kunnen krijgen.

Een paar weken geleden zag ik ineens een vacature die me aan het denken zette. Iets waar ik veel van mijn kwaliteiten in kwijt kan, en waarmee ik van betekenis kan zijn. Hoe langer ik erover nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Ik besloot te solliciteren. Toen ging het ineens erg snel: een eerste gesprek, een tweede gesprek en plots had ik een baan!

Vanaf 1 Januari ga ik parttime werken als projectcoördinator voor een (op te richten) stichting die zich bezighoudt met het creëren van een veilige werkomgeving in de podiumkunsten. Een mooie en belangrijke missie. Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat in het nieuws geweest over de problemen op dit gebied. En als coach spreek ik regelmatig mensen die aan den lijve hebben ondervonden dat er nog veel te verbeteren valt op dit vlak. Ik vind het bijzonder dat ik me daarvoor in mag gaan zetten.

Omdat het een parttimebaan is, heb ik gelukkig nog steeds ruimte om mijn onderneming te runnen. Anders had ik het ook niet gedaan 😉 Maar ik moet wel keuzes maken, want er blijft minder tijd over. Concreet betekent dit het volgende:

 • Mijn Ezine zal minder vaak verschijnen. In plaats van iedere twee weken kies ik er voorlopig voor om je iedere drie weken een artikel met tips en inspiratie te sturen.
 • Alle coachtrajecten die al gestart zijn lopen gewoon door, maar ik start voorlopig geen nieuwe trajecten. Hoelang “voorlopig” precies duurt, kan ik nu nog niet zeggen. Stuur me gerust een mailtje als je overweegt een traject te starten, dan vertel ik je op dat moment wanneer ik denk dat dat weer kan.
 • Ik stop met het geven van lessen op kunstvakopleidingen.
 • Hopelijk is het ergens in 2022 wel weer mogelijk om live workshops te organiseren, maar ook hier maak ik nu even pas op de plaats. Maar dat was vanwege Corona sowieso al het geval…
 • Mijn boek is uiteraard nog steeds te koop.

Ik kijk enorm uit naar de start van mijn baan!

10 gedachten over “Veranderingen in mijn bedrijf

 1. Mirjam Bijvank - Geplaatst op

  Hartstikke goed, Maaike! Ik wens je heel veel succes!
  Ik woon en werk in Frankrijk en kan concreet niet zo veel met wat je allemaal aanbiedt. Desalniettemin lees ik altijd graag je nieuwsbrieven en uiteraard heb ik je boek gelezen.
  Bravo!
  Doe het goed!

 2. Theo Soontiëns - Geplaatst op

  Gefeliciteerd Maaike,
  Misschien een andere vorm, maar nog steeds heel herkenbaar jouw drive om het leven van werkers in de kunstensector beter te maken. Ik wens je daar heel fijne en productieve tijden.
  Hartelijke groet
  Theo

  1. Maaike - Geplaatst op

   Ja, het leven stuurt je soms ineens een kant op die je niet verwachtte… en dat is juist zo mooi! Dank voor je leuke berichtje, en succes met jouw elfen-creaties!

Reacties plaatsen niet mogelijk.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.