Wat ik het allerallerallertofste vind aan mijn werk

Momenteel bestaat het grootste deel van mijn werkweek uit het voeren van online coachgesprekken. Groepstrainingen heb ik inmiddels al meer dan een jaar niet kunnen geven. Lessen en commissievergaderingen zijn online. Hoewel ik ernaar verlang om weer eens een lezing of training te geven, en interactie te hebben met een groep, ben ik dankbaar dat een deel van mijn werk gewoon door gaat. En nog dankbaarder dat ik het fijnste stuk van mijn werk niet hoef te missen.

Het mooiste aan het begeleiden van mensen als coach vind ik namelijk de successen die ik bij mijn coachees zie. Mijn dag kan niet meer stuk als ik een berichtje van 1 van hen krijg, waarin ik lees dat hij een fantastische nieuwe opdracht binnen heeft. Of een positieve reactie heeft gekregen op dat ene verzoekje waar ze al zo lang over zat te dubben. Of de theatermaker die me appt dat een subsidieaanvraag waar we samen aan gewerkt hebben is gehonoreerd.

Het voelt dan stiekem een beetje alsof ik zelf zo’n succes heb behaald. Begrijp me goed: ik zie het niet als mijn verdienste. Uiteindelijk geef ik tips en advies, maar moeten ze toch echt zelf aan de bak. Maar de blijdschap en energie die ik voel, voelt hetzelfde als wanneer ik zelf iets bereik dat voor mij waardevol of belangrijk is.

Ik denk dat dat te maken heeft met wat eraan voorafgaat. Ik zie de stappen in het proces. Eerst is er het verlangen. Dan kijken we samen welke stappen nodig zijn. Soms is dat er maar eentje. Een andere keer werken we langer aan een bepaald doel. En dan komt uiteindelijk het moment de beloning. Het moment dat alle inspanningen tot een concreet resultaat leiden.

Natuurlijk lukt niet alles. Ook als je je laat coachen, kan het goed zijn dat je niet meteen successen behaalt. Het verschil is dat je dan wél weet welke stappen je moet zetten, zodat de kans groot is dat de keer erop beter uitpakt.

Uiteindelijk is een deel van mijn werk als coach ook om de potentie te zien die kunstenaars en artiesten zelf nog niet scherp hebben. Ze een nieuw perspectief te geven op wat ze willen en kunnen. En ze te laten genieten van de weg daarnaartoe.

 

Ik lees je reactie graag!

2 gedachten over “Wat ik het allerallerallertofste vind aan mijn werk

  1. Miranda Nienhuis - Geplaatst op

    Mijn naam is Miranda Nienhuis en woon nog steeds in het prachtige Nieuw-Roden ligt vlakbij Groningen. Vanuit daar ben ik afgereisd naar Rotterdam om 1 op 1 gecoacht door Maaike. Nu 5 jaar later kan ik je zeggen een goed inkomen te kunnen halen uit mijn zaak. Maaike jij gaf mij de juiste handvaten die ik nodig had. Nog heel erg bedankt daarvoor. Je mag mij met naam en e-mail altijd benoemen. Wil mijn persoonlijk verhaal ook wel een keer vertellen. Groetjes miranda.

    1. Maaike - Geplaatst op

      Ha Miranda, wat mooi dit van je te horen! Fijn dat het zo goed gaat met jouw kunstenaarschap, ik lees je berichten nogal eens op Facebook. Graag tot ziens!

Reacties plaatsen niet mogelijk.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creëren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.